Cinc propostes culturals per al cap de setmana

El festival de literatura MOT i la segona edició del VilaPensa, entre les propostes seleccionades

El rastre de Gabo a Barcelona

Dissabte i diumenge a Barcelona

Amb motiu dels 5 anys de la mort de Gabriel García Márquez, diverses institucions el recordaran. La Casa Amèrica ofereix aquest dissabte una ruta literària pels llocs que sovintejava i Carme Solé Vendrell pintarà en directe a la plaça Joan Coromines al costat del cantautor Jaume Escala (en diverses funcions).

El Ballet Catalunya balla Picasso

Diumenge, a les 18 h, al Centre Cultural Terrassa

El trio amorós format per Picasso, la seva esposa, la ballarina Olga Khokhlova, i la seva amant, Marie-Thérèse, és el fil conductor del nou espectacle del Ballet de Catalunya, La ballarina de Picasso, una producció de gran format d’estil neoclàssic contemporani coreografiada per Remi Wörtmeyer.

Buscar la felicitat a Vilafranca

Fins diumenge a Vilafranca del Penedès

‘La recerca de la felicitat’ és el fil conductor de la segona edició del VilaPensa, un singular festival dedicat a la filosofia i la “reflexió per a tots els públics” a través d’una quarantena de ponències. Les va inaugurar Marina Garcés i s’hi parlarà sobre Raimon Panikkar, la (in)felicitat capitalista, el patiment i la felicitat al cinema o l’esport. També inclou teatre i música.

‘Gladiator’ i ‘Batman’ en un macroconcert total

Divendres, a les 21 h, al Palau Sant Jordi

Les bandes sonores de Hans Zimmer, de films com Gladiator, Batman, Pirates del Carib i El Rei Lleó, arriben a Barcelona en un gran concert amb vídeos i efectes de llum dirigit pel seu col·laborador Gavin Greenaway.

Mediterrània, capital Girona

Fins diumenge a Girona

El festival de literatura MOT fa el salt d’Olot a Girona. Els escriptors que hi participaran dibuixen la riba mediterrània: el turc Burhan Sönmez, l’historiador i escriptor francès Ivan Jablonka, el marroquí Mahi Binebine, els mallorquins Biel Mesquida i Carme Riera i la grega Ersi Sotiropoulos, entre d’altres.