5 plans culturals per al cap de setmana

Becky G i C Tangana al Share Festival, dansa al Pirineu, cinema polític al Macba, Pegasus al JazzPera i l'Orgull al museu

Música i solidaritat al Share Festival

Poble Espanyol. Divendres 28 i dissabte 29 de juny

Segona edició del Share Festival, que vincula la música i solidaritat. Divendres hi actuaran Becky G, una de les artistes llatines més populars del moment, C. Tangana, Lola Indigo i Do Patrici, músiques urbanes per combatre la calor. Dissabte el cartell farà un gir cap al pop-rock amb Alfred García i Nil Moliner al costat de Carlos Sadness i el raper Rayden. Per a tot el cap de setmana s’han organitzat nombroses activitats amb una vintena d’ONGs. L’any passat es van aconseguir 15.000 accions solidàries. Com deia el Capità Enciam, els petits gestos són poderosos.

Dansa al Pirineu

Les valls d'Àneu. Fins al diumenge 30 de juny.

La dansa contemporània s’escampa aquest cap de setmana per pobles com Esterri d’Àneu i Espot en una nova edició del Dansàneu, que s’ha comprimit en dies perquè coincidia amb el finalment desaparegut Doctor Music. Divendres Lídia Pujol actuarà a l’església de Sant Joan d’Isil, on es veurà la instal·lació de Júlia Farrero Teia. Diumenge es podrà veure una de les produccions de l’any, Sa mateixa, de la cantant Joana Gomila i la ballarina Lali Ayguadé.

Pegasus comença l’adeu

Festival JazzPera. Dissabte 29 de juny.

La llegendària banda de jazz Pegasus inicia dissabte la seva gira de comiat al Festival JazzPera, a la Pera (Baix Empordà), que es programa dins el Festival Ítaca, Cultura i Acció. El grup es va fundar fa 40 anys amb Santi Arisa, Rafa Escoté, Josep Mas Kitflus i Max Sunyer. Per a la gira de comiat, que es clourà el desembre del 2020, s’hi ha sumat Dani Arisa, fill de Santi Arisa. El repertori inclourà temes emblemàtics de la seva discografia, integrada per àlbums com Searching i Standby... on!

Celebrar l’Orgull

Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona. Fins al 7 de juliol.

El Museu Europeu d’Art Modern homenatja el 50è aniversari de la revolta de Stonewall, la llavor de la celebració de l’Orgull LGTBI+, amb una exposició d’artistes que formen part d’aquesta comunitat. Les 16 obres exposades de 15 artistes aborden temàtiques com les identitats, el gènere i les relacions afectivosexuals i van ser seleccionades amb la col·laboració de 40 persones d’entitats LGTBI+.

BccN: el festival més lliure

Auditori del Macba. Fins al dissabte 29 de juny.

El Barcelona Creative Commons Film Festival, dedicat a la cultura lliure i transformadora, encara la recta final de la seva desena edició amb diversos títols d’alta càrrega política: la projecció i debat sobre el cas del mort al CIE de la Zona Franca Idrissa: crònica d’una mort qualsevol ; el retrat no autoritzat d’ El Rey, d’Alberto San Juan; el seguiment de Mujer 1, Mujer 2, Mujer 3 sobre víctimes d’explotació sexual i debats com El cinema polític al s.XXI?