Publicitat
Publicitat

Véréna Paravel i Paul Sniadecki en són els directors

'Foreign Parts', millor pel·lícula del DocsBarcelona

A més del premi a la millor pel·lícula s'han entregat sis premis més que reconeixen diversos aspectes de la creació documental.

La pel·lícula Foreign Parts dels directors Véréna Paravel i Paul Sniadecki ha guanyat el premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula del Festival de Documentals homònim que avui s'ha clausurat a la Filmoteca de Catalunya. Foreing Parts parla d'una estranya comunitat on els residus i el material per reciclar formen un comerç emergent, i els cotxes són desballestats i classificats per marca i peces, i revenuts a una llista inacabable de clients que passen pel barri, segons ha informat a Efe l'organització del certamen. A l'acte de clausura s'han lliurat, a més, sis premis més que reconeixen diferents aspectes de la creació documental, entre totes les pel·lícules que s'han pogut veure durant els últims cinc dies a Barcelona en el marc d'aquest festival de documentals.

El premi Tv3 de Drets Humans ha estat per a Enemies of the People, dels directors Rob Lemkin i Thet Sambath, que exposa per primera vegada la veritat sobre els camps de matança i el règim de Khmer Rouge, que va estar després de l'horrible genocidi de Cambodja als anys 70, i que és una reflexió sobre el bé i el mal. El premi Tv3 Nou Talent ha estat per a Todos vos sodes capitáns, dirigida per Oliver Laxe, una pel·lícula sobre la mirada i que tracta d'un taller audiovisual realitzat per un cineasta europeu amb menors acollits en un centre de Tànger, al Marroc. El premi Teens&Docs, se l'ha endut El edificio de los chilenos, de Macarena Aguiló i Susana Foxley, mentre que el Kids&Docs, ha estat per a El último vestido de Julia de Xavier Artigas i Diethield Meier. El premi del Públic ha estat per a El ambulante, d'Eduardo de Serna, Lucas Marcheggiano i Adriana Yurcovich, i el ShortDocs Spanair, atorgat pel públic internauta, ha recaigut en Liv de, Noemi Sjoberg.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT