Véréna Paravel i Paul Sniadecki en són els directors

'Foreign Parts', millor pel·lícula del DocsBarcelona

A més del premi a la millor pel·lícula s'han entregat sis premis més que reconeixen diversos aspectes de la creació documental.

La pel·lícula Foreign Parts dels directors Véréna Paravel i Paul Sniadecki ha guanyat el premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula del Festival de Documentals homònim que avui s'ha clausurat a la Filmoteca de Catalunya. Foreing Parts parla d'una estranya comunitat on els residus i el material per reciclar formen un comerç emergent, i els cotxes són desballestats i classificats per marca i peces, i revenuts a una llista inacabable de clients que passen pel barri, segons ha informat a Efe l'organització del certamen. A l'acte de clausura s'han lliurat, a més, sis premis més que reconeixen diferents aspectes de la creació documental, entre totes les pel·lícules que s'han pogut veure durant els últims cinc dies a Barcelona en el marc d'aquest festival de documentals.

El premi Tv3 de Drets Humans ha estat per a Enemies of the People, dels directors Rob Lemkin i Thet Sambath, que exposa per primera vegada la veritat sobre els camps de matança i el règim de Khmer Rouge, que va estar després de l'horrible genocidi de Cambodja als anys 70, i que és una reflexió sobre el bé i el mal. El premi Tv3 Nou Talent ha estat per a Todos vos sodes capitáns, dirigida per Oliver Laxe, una pel·lícula sobre la mirada i que tracta d'un taller audiovisual realitzat per un cineasta europeu amb menors acollits en un centre de Tànger, al Marroc. El premi Teens&Docs, se l'ha endut El edificio de los chilenos, de Macarena Aguiló i Susana Foxley, mentre que el Kids&Docs, ha estat per a El último vestido de Julia de Xavier Artigas i Diethield Meier. El premi del Públic ha estat per a El ambulante, d'Eduardo de Serna, Lucas Marcheggiano i Adriana Yurcovich, i el ShortDocs Spanair, atorgat pel públic internauta, ha recaigut en Liv de, Noemi Sjoberg.

Etiquetes

Més continguts de