Cultura 06/02/2012

El documental canadenc 'At night, they dance' guanya el premi a la millor pel·lícula del DocsBarcelona

El film 'Give up tomorrow' de Michael Collins, sobre el cas Paco Larrañaga a les Filipines, s'endú el guardó TV3 Drets Humans

Acn
2 min
Entrega dels premis del festival DocsBarcelona

BarcelonaEl documental 'At night, they dance', de les directores canadenques Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault, va obtenir ahir a la nit el premi a la millor pel·lícula de la XV edició del Festival Internacional de Documentals, DocsBarcelona. La cinta, que es va endur 6.000 euros de guardó, narra la història d'una família d' El Caire i d'un clan de dones on l'art de ballar es transmet de mares a filles des de temps remots. El Premi TV3 Drets Humans, dotat amb 2.500 euros, va recaure en 'Give up tomorrow', del director Michael Collins. En aquest film, el director s'endinsa en el cas real i encara obert de Paco Larrañaga, un jove acusat, per la seva aparença, d'haver violat i assassinat dues germanes a l'illa filipina de Cebu. Aquest cas ha aconseguit mobilitzar la societat civil del país. S'han recollit 200.000 signatures per demanar seu alliberament.

El Premi TV3 al Nou Talent ha recaigut en el documental 'How I filmed the war' de Yuval Sagiv, dotat amb 2.000 euros. La pel·lícula explica l'experiència de Geoffrey Malins, que el 1916 va enregistrar una de les batalles més dures de la Primera Guerra Mundial, la Batalla del Somme. Sagiv va fer una obra experimental que revela secrets i manipulacions d'un dels episodis més sagnants de la història.

El premi del públic va recaure en el documental 'Dimanche à Brazzaville' d'Enric Bach i Adrià Monés. La pel·lícula tracta sobre un jove locutor de ràdio, Carlos La Menace, que convida al seu programa tres personatges de la capital del Congo, Brazzaville.

El premi 'Teens & Docs', que concedeixen els joves i nens que ha assistit a les projeccions del festival, han elegit la pel·lícula 'Maria y yo' de Félix Fernández de Castro. El jurat també ha volgut concedir una menció especial al documental 'Vivan las Antípodas' de Víctor Kossakovsky.

L'entrega dels premis es va celebrar diumenge al vespre en el transcurs de la cloenda del festival al Palau de la Música Catalana i va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el cinquè tinent d'alcalde de cultura, coneixement i innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i la vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema espanyol, Judith Colell. Durant l'acte de cloenda es va projectar la pel·lícula sobre el món dels castellers 'The Human Tower' del cineasta indi Ram Devineni i el xilè Cano Rojas.

stats