Cinema
Cultura 17/05/2011

Mor el guionista, realitzador i historiador Domènec Font

El catedràtic de Teoria i Història del Cinema de la UPF ha traspassat aquesta matinada després d'una llarga malaltia

Redacció
1 min

BarcelonaDomènec Font (Ponts, la Noguera, 1950), realitzador, guionista, historiador i catedràtic de Teoria i Història del Cinema a la Universitat Pompeu Fabra, ha mort aquesta matinada després d'una llarga malaltia. Font havia sigut el responsable dels grups de recerca CINEMA (Col·lectiu d'Investigació Estètica dels Mitjans Audiovisuals) de la UPF i de l'Observatori de Cinema Europeu Contemporani (OCEC). Va ser el director de la Mostra Internacional de Cinema Europeu Contemporani (MICEC), que es va celebrar a Barcelona entre els anys 2005 i 2008.

Font va ser força prolífic escrivint. Entre les seves obres destaca Michelangelo Antonioni (2003), Paisajes de la modernidad. Cine europeu 1960-1980 (2002), un recorregut crític pel moviment cinematogràfic europeu contemporani, i La última mirada. Testamentos fílmicos (2000), obra amb la qual va aconseguir el Premi d'Assaig de l'Asociación Española de Historiadores de Cine, i que conté confessions íntimes i testimonis dels cineastes més representatius dels segles XX i XXI.

Com a guionista va treballar a la sèrie Pepe Carvalho (1986) i va ser guionista, director i realitzador en la sèrie sobre personalitats de la cultura Memoria fertil a TVE (1984-1990), i guionista i director d'Assaig General dins la sèrie de Pere Calders. Font serà enterrat demà a les 15.45 al tanatori de les Corts.

stats