FESTIVAL D'ESTIU A L'EMPORDÀ
Cultura 20/04/2012

'Don Giovanni' i 'Follies', a Peralada

El Festival de Peralada, que se celebrarà del 17 de juliol al 22 d'agost, estrenarà a Catalunya el Follies de Sondheim dirigit per Mario Gas. L'altra gran aposta és el Don Giovanni de la Deutsche Oper Berlin.

Xavier Cervantes
2 min
'Don Giovanni' i 'Follies', a Peralada

BARCELONA.Sondheim i Mozart subministren la partitura, i Mario Gas i Roland Schwad posen la màgia escènica a Follies i Don Giovanni , respectivament. Són els dos grans espectacles de la programació de la 26a edició del Festival Castell de Peralada, les entrades per al qual es posen avui a la venda. El director del festival, Oriol Aguilà, va explicar ahir al Saló dels Miralls del Liceu que aquest any arrisquen "més que mai". El risc té més a veure amb la crisi global que amb la programació, perquè tant Follies com Don Giovanni són dos muntatges que arribaran a Peralada precedits per l'èxit de públic i de crítica. El que ha fet Mario Gas amb l'obra de Sondheim ha triomfat al Teatro Español de Madrid. I l'òpera de Mozart serà interpretada per una de les companyies d'òpera més sòlides d'Europa, la Deutsche Oper Berlin, amb direcció escènica de Roland Schwab i direcció musical de Guillermo García Calvo.

El tenor Jonas Kaufamn

Els prop de quatre milions de pressupost del festival donen, per exemple, per programar l'únic recital a l'Estat del tenor alemany Jonas Kaufmann, que cantarà un repertori "100% operístic", segons va dir Aguilà. La part lírica del festival es completa amb el recital del tenor mexicà mexicà Ramón Vargas; una versió concert d' Il trovatore , amb Misha Didik, Angela Meade i Leo Nucci, i l'estrena de la Java suite d'Agustí Charles i Marc Rosich. També hi haurà un homenatge a Xavier Montsalvatge i un concert d'Albert Guinovart amb obres de Debussy. I Sara Baras, Ángel Corella i Chi Cao protagonitzaran les nits de dansa.

També passaran pel festival Harry Connick Jr, Dionne Warwick, Melody Gardot, l'Orquesta Buena Vista Social Club amb Omara Portuondo i la gira de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat. Una de les sorpreses pot ser l'espectacle Curiositats venecianes , en què l'escriptora Donna Leon recitarà textos i el conjunt Il Complesso Barocco hi posarà la música.

stats