MÚSICA
Cultura 12/07/2012

Dover, Las Migas, Mishima, Pastora, Obrint Pas, Gertrudis i Els Amics de les Arts, caps de cartell de l'Acústica 2012

El festival se celebrarà del 19 d'agost al 2 de setembre i inclourà l'Acustiqueta, una programació diürna per a públic familiar, el projecte Factoria Acústica que programarà artistes internacionals i un homenatge al filòsof Francesc Pujols

Acn
2 min
Dolo Beltrán a l'Acústica 2011

BarcelonaDesprés de l'èxit de la desena edició, el Festival Acústica de Figueres, que es farà del 29 d'agost al 2 de setembre, ha presentat els caps de cartell d'enguany, entre els quals hi ha Mishima, Els Amics de les Arts, Pastora, Las Migas, Obrint Pas, Gertrudis, Mazoni, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien i Maria Coma. El festival, però, també programa artistes estatals com Dover, Amparanoia i Bebe.

Com a novetats, s'ha presentat l'Acustiqueta, una programació diürna per a públic familiar. Els artistes que estrenaran aquesta nova part del festival són Los Manolos amb 'Petits Manolos', l'Orquestra Di-versiones amb 'Diver-kids' i la nova generació del grup infantil Macedònia. També s'ha creat el projecte Factoria Acústica, que, entre altres coses, programarà artistes internacionals com Skye Edwards, cantant de Morcheeba, que hi actuarà aquest any. El festival inclou un homenatge al filòsof Francesc Pujols quan es compleixen 50 anys de la seva mort.

L'any passat, el Festival Acústica de Figueres va rebre 50.000 espectadors. El director Xavi Pascual ha explicat que l'Acústica "intenta fer un retrat del moment musical de Catalunya amb els espectacles que es programarien a auditoris, teatres, sales petites...". És per això, que també enguany s'ha intentat "combinar artistes consolidats amb altres d' emergents o als quals s'ha de donar suport". "No és un festival d'autor, sinó que el que pretén és que algú que ve de fora sàpiga què és el que vivim actualment, per això no ens tanquem a un sol estil", ha dit Pascual.

També hi actuaran Pep Sala, que oferirà un dels concerts de celebració dels 25 anys de la creació de Sau, i Gerard Quintana i Jordi Batiste, que presentaran el seu nou espectacle, 'Els miralls de Dylan', The Mamzelles, Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, el grup mallorquí Marcel Cranc i Laia Vehí, entre d'altres.

stats