Publicitat
Publicitat

Duran suprimiria el ministeri de Cultura

Duran demana suprimir ministeris i suggereix mesures "impopulars" contra la crisi, però diu a Esade que no les explicarà perquè perdria les eleccions

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha proposat avui suprimir els ministeris de Cultura, Sanitat i Afers Socials – en abordar àmbits la competència la competència dels quals està en mans de les comunitats autònomes– , a més de fondre Ciència i Tecnologia amb Indústria, i ha suggerit mesures "molt impopulars" per redreçar el rumb econòmic i fer sostenible el sistema.

En un acte organitzat per Esade a Barcelona, Duran ha presentat les seves propostes en matèria de reactivació econòmica, contingudes en el programa electoral que avui ha aprovat la comissió executiva nacional de CiU. En el col·loqui, un assistent li ha demanat "més concreció" sobre com mantenir l'estat del benestar: "No seré gaire més concret, no perquè no tingui idees sobre això, sinó perquè si les explico perdré les eleccions".

Duran ha argumentat que en l'era de la globalització el model de benestar "ja no se sosté mantenint una fiscalitat alta", de manera que "cal buscar altres mecanismes" com per exemple la "col·laboració del sector públic i privat" per a la gestió de serveis. Un altre assistent l'ha animat a pensar seriosament en la possibilitat de presidir un hipotètic govern d'unitat, capaç d'impulsar reformes estructurals necessàries per sortir de la crisi. Duran ha reconegut que "no seria una mala idea un govern de concentració", un suggeriment que de fet ell mateix ha posat sobre la taula en diverses ocasions. No obstant això, ha descartat la invitació que li ha fet qui li ha formulat la pregunta: "No seré president del govern".

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT