Cultura 01/05/2011

E-Cristians escriurà al Govern per demanar que el TNC sigui "respectuós" amb la religió

L'entitat presidida per l'exconseller Josep Maria Miró i Ardèvol no vol deixar passar la polèmica que ells mateixos van generar per la programació de 'Gang Bang'

Redacció
1 min

BarcelonaL'associació E-Cristians, liderada per l'exconseller Josep Maria Miró i Ardèvol, presentarà un manifest en què exigirà al Govern que el Teatre Nacional de Catalunya es comprometi a ser respectuós amb la religió, segons ha anunciat RAC 1 aquest diumenge.

Aquesta seria l'última reacció de l'entitat dins de la polèmica per l'obra 'Gang Bang', que s'ambienta en un local de sexe gai durant la visita del Papa a Barcelona i que s'ha vist al TNC. Arran de la polèmica, dos exaltats van irrompre en una de les funcions mentre es representava l'obra i van saltar a l'escenari, on van amenaçar els actors verbalment i van llançar-los un tamboret.

Paral·lelament, E-Cristians estudiava alguna acció concreta contra la programació d'aquesta peça, a banda de les declaracions i de la campanya mediàtica feta contra l'obra des de molt abans que s'estrenés i en poguessin veure el contingut. Per ara, encara no han decidit si presentaran una querella, com havien insinuat, i en canvi han optat per redactar aquesta carta per enviar-la al Govern. Segons RAC 1, s'hi demanarà que en al TNC s'apliquin els criteris que aplica el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) a la televisió pública. Segons Miró i Ardèvol, l'exigència és "absolutament raonable" perquè el TNC es finança amb diners públics.

stats