Música
Cultura 29/03/2012

Mor Earl Scruggs, llegenda del bluegrass

Famós per la seva manera de tocar el banjo, Scruggs i el guitarra Lester Flatt van crear la banda sonora de 'Bonnie and Clyde'

Efe
1 min

WASHINGTONScruggs, nascut el 6 de gener 1924 a Flint Hill (Carolina del Nord), va popularitzar una forma de tocar el banjo amb tres dits coneguda com a 'estil Scruggs' i va ser un dels creadors de la música bluegrass. Fill d'un pagès que tocava el banjo i una mare organista, va començar a tocar l'instrument que el faria famós als quatre anys, i amb 10 va començar a desenvolupar el seu estil propi.

El banjo va renéixer com a instrument musical a causa de la qualitat de Scruggs. El va llançar, però, a mitjan dècada dels quaranta, el pare del bluegrass, Bill Monroe, amb qui va tocar als Blue Grass Boys. Després, de finals dels quaranta i durant vint anys, Scruggs es va unir al guitarrista Lester Flatt i van saltar a la fama com a duo amb una cançó de l'exitós programa de televisió 'The Beverly Hillbillies' coneguda com 'La balada de Jed Clampett'. Una altra cançó famosa del duo, 'Foggy Mountain Breakdown', va ser banda sonora de la pel·lícula 'Bonnie and Clyde' (1967).

stats