MÚSICA

El número 1 britànic Ed Sheeran fa campanya contra les drogoaddicció amb el senzill 'The A Team'

Cada reproducció del videoclip és solidària amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) a Espanya

El cantautor britànic Ed Sheeran, número 1 al Regne Unit gràcies al seu debut + (2011), ha iniciat una campanya contra la drogoaddicció, en col·laboració amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) a Espanya, amb el videoclip del seu senzill The A Team.

Al Regne Unit la cançó va connectar amb milers de persones : tot i ser una artista absolutament desconegut, The A Team va registrar 12 milions de reproduccions a YouTube, va debutar en les llistes de vendes britàniques directament al número 3 quan es va editar al juny, i quatre mesos després encara es manté en el Top 20. La cançó ha assolit el Disc de Platí i ha convertit Ed Sheeran en l'artista masculí que més ha venut en la setmana de llançament al Regne Unit en els últims 10 anys.

En solidaritat amb la FAD, Sheeran ha decidit donar part dels beneficis obtinguts amb cada reproducció del vídeo de The A Team a Espanya a aquesta institució privada sens ànim de lucre, per prevenir el consum de drogues i altres conductes de risc que impedeixin o dificultin el desenvolupament personal i social dels adolescents. Per a Sheeran, "és un honor poder col·laborar amb la FAD en la seva campanya de prevenció als adolescents sobre els problemes derivats del consum de drogues".

Sheeran va compondre The A Team, e l seu primer senzill, mentre compaginava l' activitat musical amb el voluntariat en un refugi per a persones sense llar. Allà va ser on va conèixer a una noia anomenada Angel, la persona en qui està inspirada la cançó, que gira al voltant d'una prostituta addicta al crack i a la cocaïna.

Nascut a Suffolk el 1991, Sheeran es va traslladar a Londres per fer carrera com a músic . El seu primer àlbum, +, va vendre més de 100.000 exemplars en només una setmana, aconseguint automàticament la certificació de Disc d'Or. Se'l compara amb Tracy Chapman, David Gray i Beth Orton.