Cinema
Cultura 26/04/2011

Eduardo Noriega aposta pels films en anglès

El western 'Blackthorn', l'última pel·lícula en què ha participat i que s'ha presentat al Festival de Cinema de Tribeca, ha estat rodat íntegrament en aquesta llengua

Efe
2 min
Eduardo Noriega a  'Blackthorn'

Nova YorkEduardo Noriega no té intencions de fer carrera a Hollywood però continua treballant i triomfant amb títols cinematogràfics en què demostra que l'anglès no li és una llengua aliena, amb la qual espera arribar a un públic més ampli, segons ha explicat en una entrevista a EFE.

L'actor ha presentat el seu útlim treball, Blackthorn, un western dirigit per Mateo Gil i rodat en anglès amb Sam Shepard, al Festival de Cinema de Tribeca. "No m'imagino fent carrera a Hollywood, ni contractant a un publicista per sortir a totes les revistes", ha explicat l'actor. "Si m'haguessin contactat quan era més jove, potser hauria estat diferent". Noriega no renuncia a rodar en anglès, tot i que no planifica mudar-se a Los Angeles o presentar-se com a actor revelació.

Amb el film, que competeix al festival novaiorquès, l'actor ha complert el seu somni de rodar un western. Noriega hi representa un enginyer de mines espanyol que es llança a l'aventura boliviana a finals del segle XIX. "Sóc un dels pocs actors que pot dir que ha cavalcat amb Butch Cassidy", ha comentat. L'actor s'ha mostrat satisfet de participar en la cinta "d'un amic" i que veu "com un homenatge a un gènere no massa propi d'Espanya però que compta amb molts seguidors entre els amants del cinema".

Un dels principals desafiaments del rodatge ha estat l'anglès. "Espero tenir-hi cada cop més bona relació i poder seguir rodant en aquesta llengua, tot i que treballar en anglès no és ni una obsessió ni un objectiu", ha explicat Noriega.

Sobre la possibilitat d'iniciar una carrera a California, l'actor ha afirmat que li costa imaginar-s'ho. "Tinc una carrera, petita, però la tinc a Europa i col·laborar amb Hollywood de tant en tant seria boníssim, perquè és la indústria més poderosa, amb una capacitat comercial increïble". Va compartir pantalla amb Dennis Quaid, Sigurney Weaver i Forest Whitaker a En el punt de mira (2008), tot i que també ha treballat per la cinematografia francesa i argentina. "Tant de bo pugui seguir fent pel·lícules en diferents idiomes, cinematografies i gèneres", ha afirmat.

L'actor està molt centrat en la sèrie d'estrena a Telecinco, Homicidios, i prediu un bon futur pel western Blackthorn, que ja ha rebut alguna oferta de distribució als Estats Units. El director de la cinta, Mateo Gil, ha assegurat estar molt nerviós per conèixer si el film comptarà amb algun dels premis del Festival de Cinema de Tribeca.

stats