Publicitat
Publicitat

DRETS D'AUTOR

Desestimada la demanda que havia presentat Bautista contra la SGAE pel seu acomiadament

L'expresident de la SGAE demana 1,4 milions perquè considera que no va dimitir, sinó que va deixar el càrrec. El jutjat social passa la decisió al mercantil

Un jutjat de Madrid ha desestimat la demanda presentada que Eduardo Bautista, expresident de la SGAE, havia presentat contra l'entitat que gestiona els drets d'autor perquè considerava que el seu acomiadament havia estat improcedent. La titular del jutjat, Yolanda Urban, estableix que la relació entre la SGAE i Bautista era "simplement" de naturalesa mercantil, per la qual cosa absol l'entitat de la pretensió del seu exdirectiu de ser indemnitzat amb 1,4 milions d'euros.

La demanda de Bautista es dirigia tant a la Societat General d'Autors i Editors com a la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE), Artèria Promocions Culturals SL, la Fundació Autor, Portal Latino SL (Actualment Serveis autorals SL) i el Centre per a la Investigació de Mercat i la Cultura (CIMEC). Bautista al·lega que havia renunciat al seu càrrec
després de l'operació Saga (en què se li imputen apropiació indeguda, administració fraudulenta i un delicte societari ), però diu que no va dimitir i, per tant, exigeix la indemnització milionària.

La magistrada no entra a fons en el cas, però accepta l'argument de la SGAE de la inexistència d'una relació laboral comuna entre l'entitat i el seu president i, per tant, considera que la jurisdicció social no és la competent per resoldre aquest assumpte. El mateix jutjat social número 40 de Madrid va declarar procedent el passat 28 de febrer l'acomiadament per part de la SGAE del seu exdirectiu José Luis Rodríguez Neri, també imputat per l'Audiència Nacional, i li va denegar la indemnització d'1,2 milions d' euros que reclamava.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT