ESCULTURA
Cultura 02/03/2012

5.000 euros per una pista sobre una escultura de Chillida robada

Roben una obra de 15 quilos d'una galeria de Colònia sense que ningú se n'adoni. La recompensa vol dissuadir els lladres de vendre-la al mercat negre

Efe
1 min
L'escultura 'Gnomon II' d'Eduard Chillida

BARCELONAL'escultura 'Gnomon II', de l'escultor basc Eduardo Chillida, ha sigut robada d'una galeria de Colònia (Alemanya) on estava exposada. L'obra, una peça d'acer creada creada l'any 1984, pertanyia a un col·leccionista privat que l'havia cedit per a una exposició amb motiu del 10è aniversari de la mort de Chillida.

Ofereixen 5.000 euros per qualsevol informació que ajudi a donar pistes sobre la recuperació de l'obra robada. La gerent del museu, Jutta Müller, ha assenyalat que la policia de Colònia ha obert una investigació amb la col·laboració de la Interpol. Segons Müller, l'objectiu és difondre la noticia i la imatge de l'escultura robada, "també a nivell internacional a tots els mitjans", per dificultar la seva venda al mercat d'obres robades. La gerent confia que els autors del robatori rebutgin la idea de vendre la peça i "es conformin" amb la recompensa de 5.000 euros per donar pistes que ajudin a saber on es troba l'escultura.

Durant la tarda que es va produir el robatori, un total de vuit persones es trobaven a la galeria visitant la mostra, entre les quals hi havia el o els autors que es van apoderar de l'escultura, que pesa 15 quilos i fa 23 centímetres d'alt per 26 d'ample.

stats