Cultura 15/08/2011

El Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte alerta que la seva situació és crítica

L'òrgan té uns deutes per valor d'uns 126 milions d'euros. La manca d'un representant del Consell de Ministres a l'organisme impedeix, a més, la coordinació de les dues institucions per afrontar la situació

Efe
1 min

El CaireEl secretari general del Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte, Mohamed Abdel Maqsud, ha alertat avui que aquest organisme travessa una situació financera "crítica" que afecta també l'estat dels monuments al país. En un comunicat difós pel Consell, Abdel Maqsud va demanar mantenir una reunió amb el primer ministre, Esam Sharaf, per tractar l'assumpte amb urgència. Així mateix, ha insistit en la necessitat de "salvar les antiguitats d'Egipte" a causa que gairebé tots els projectes d'excavacions han estat suspesos.

Aquesta paralització es deu, segons la nota, que no hi ha un representant del Consell de Ministres en l'organisme arqueològic que pugui servir de coordinació entre totes dues institucions. Segons l'opinió de Maqsud, la greu situació financera del Consell Suprem d'Antiguitats ha portat a manifestar-se a diari a més de 16.000 empleats, que reclamen un lloc de treball fix, fet que, a més, està dificultant el desenvolupament normal de l'administració del Consell. "Les antiguitats egípcies són el més valuós que té el poble egipci i tothom segueix amb molt interès la situació i l'estat d'aquestes antiguitats, per això estem esperant la reacció del Consell de Ministres", va concloure Abdel Maqsud.

Maqsud, que va substituir al càrrec el mediàtic arqueòleg Zahi Hawas, havia denunciat prèviament que l'òrgan que dirigeix té deutes per valor d'uns 126 milions d'euros, pel que ha demanat una investigació per aclarir les seves despeses.

stats