Egipte convida Nicolas Reeves perquè demostri que Nefertiti descansa a la tomba de Tutankhamon

L'egiptòleg viatjarà fins a Luxor per comprovar si la tomba amaga més cambres

El ministeri d'Antiguitats egipci ha convidat l'expert britànic Nicolas Reeves a visitar Egipte i demostrar que el sepulcre de la reina Nefertiti és a la tomba de Tutankhamon.


En un comunicat, el ministre d'Antiguitats, Mamduh al-Damati, explica que Reeves vindrà al país àrab durant la segona quinzena de setembre per exposar la seva teoria i les proves que té. Al-Damati va destacar que aniran fins a Luxor, on hi ha la tomba de Tuntankhamon, per comprovar la tesi de Reeves, i que els resultats s'explicaran en una roda de premsa.


Al-Damati, però, no ha volgut revelar quina opinió té de la teoria de Reeves. Aquest professor de la Universitat d’Arizona  afirma que la tomba de Tuntankhamon amaga dues cambres fins ara inexplorades. L’egiptòleg va adonar-se que potser hi havia més cambres després de veure el treball que havia fet l’empresa Factum Arte, amb seu a Madrid, el 2014. Factum Arte va escanejar i fotografiar amb alta resolució i gran precisió la cambra de Tutankhamon: “Les imatges mostren que hi havia hagut dues portes, i una donava a una cambra que sembla que ningú ha tocat en segles. Les implicacions són extraordinàries”, afirma Reeves a l’article.

 

Més continguts de