Cultura 08/08/2011

Egipte reprendrà la restauració de la piràmide de Djoser, la més antiga de la seva història

El Consell Suprem d'Antiguitats egipci va visitar ahir la piràmide, la restauració de la qual està interrompuda des del gener, i ha demanat als responsables de l'empresa encarregada de la restauració que reprengui la feina avui mateix

Redacció
2 min
La piràmide de Zoser envoltada de bastides

BarcelonaEl Consell Suprem d'Antiguitats Egípicies (CSA) va informar ahir en un comunicat que reprendrà la restauració de la piràmide esglaonada de Djoser, la més antiga de la història d'Egipte, segons informa EFE. Un comitè d'experts i responsables del CSA va visitar ahir la piràmide, situada a Saqara, al sud-est d'Egipte, per examinar la situació en què es troba, després que diversos mitjans de comunicació van advertir que hi havia perill que la piràmide s'ensorrés com a conseqüència de la interrupció dels treballs de restauració. Les tasques de conservació de la piràmide van començar fa quatre anys i es trobaven en l'última fase, durant la qual s'estava restaurant la coberta de la piràmide.

Després de la visita, el comitè va decidir demanar a la companyia que es feia càrrec de la restauració que reprengui els treballs avui. L'empresa va abandonar la restauració de la piràmide perquè no els havien pagat els honoraris. El secretari general del CSA, Mohamed Abdel Maqsud, va declarar que la situació de la piràmide és estable i que, per afrontar la crisi que afecta el seu departament se suspendran altres projectes de temples que no estiguin en perill. Va afirmar, també, que la falta de diners és conseqüència del fet que després de la revolució del 25 de gener, l'afluència de turistes al país ha baixat seriosament i que, per això, els ingressos dels llocs arqueològics han baixat. Abdel Maqsud va afegir que per poder pagar els deutes de la institució es retallaran les despeses del CSA.

La piràmide es va construir per ser la tomba del faraó Djoser (2650 aC), a càrrec de l'arquitecte i metge Imhotep a la zona de Saqara. L'àrea monumental d'aquesta zona té una extensió de set kilòmetres quadrats.

stats