La llibreria No Llegiu no exposarà llibres de RBA

Prenen la decisió arran de la censura de l'empresa editora de la portada d''El Jueves'

La llibreria del Poblenou No Llegiu ha optat per no exposar llibres del segell RBA arran de la censura que aquesta empresa editora va fer a una portada humorística sobre el rei d''El Jueves'. Se suma així a d'altres establiments, com Gigamesh, que un dia després va anunciar que no vendria llibres de RBA.

Segons van anunciar al seu blog el divendres, "No Llegiu ha decidit que a partir d'avui no tindrà llibres d'RBA exposats mentre no hi hagi una explicació del grup i/o una rectificació pública". En el seu cas, però, no és un boicot total: "Si algun lector demana un llibre del grup esmentat, el demanarem perquè el lector i l'autor no en tenen la culpa".

"Som conscients que això causa un perjudici a autors de primera fila, alguns dels quals figuren en les llistes dels més venuts. La llibreria ha decidit fer-ho basant-se en els criteris d'ordre i gestió que donen identitat a un espai que pretén ser foment de la cultura sense cap topall al dret a la llibertat d'expressió", afirmen des de la llibreria, oberta el novembre passat.