Publicitat
Publicitat

TEATRE

'El Rei Lleó' rugeix a Madrid

El musical més gran de la història a l'Estat, que ha costat deu milions d'euros, es planta a la Gran Via per un temps indefinit. Compta amb 45 intèrprets, alguns dels quals seleccionats a Sud-àfrica

Dijous que ve, dia 20 d'octubre, s'estrena a Madrid El Rey León, el musical de la factoria Disney que es va estrenar a Broadway el 1997 i ja han vist 60 milions de persones en 18 muntatges a 13 països diferents.

La productora Stage fins i tot ha hagut de fer obres al Teatre Lope de Vega per encabir aquest muntatge monumental, que ha costat d eu milions d'euros, i per la qual es van fer centenars d'audicions per triar l'elenc. "És un somni que ha requerit molt esforç, temps i diners, inclosa la remodelació del Lope de Vega, l'únic teatre en què es pot fer a Espanya", explicava Júlia Gómez en roda de premsa amb els responsables de Disney al costat .

La traducció i adaptació al castellà està signada per l'autor d' El mètode Grönholm, Jordi Galceran. L'espanyol és el setè idioma al qual es tradueix, tot i que es combina amb fragments en llengües africanes . Aquesta paràbola del pas de la infantesa a la maduresa, que conté, diuen, "els primers 15 minuts millors de la història de Broadway", es va transformar en musical gràcies a Julie Taymor, que va posar com a condició indispensable per al seu muntatge en altres països que en tots hi hagi un mínim de sis intèrprets sud-africans.

En total hi ha escena 47 actors, la meitat estrangers. Els 11 nens que apareixen són de Madrid i van ser seleccionats a partir d'un taller d'interpretació. La música que s'interpreta en directe és la banda sonora de la pel·lícula, composta per Elton John i el lletrista Tim Rice, que van fer tres nous temes pop per al musical, i en què a més hi ha composicions tradicionals del sud-africà Lebo M.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT