Teatre
Cultura 20/01/2012

Teatro de los Sentidos convida a olorar i tocar el teatre 'De cap (i de nou)'

La companyia d'Enrique Vargas estrena al Polvorí de Montjuïc un nou espectacle del 20 al 22 de gener

Ara
1 min
jk

BarcelonaEl Teatre de los Sentidos, la companyia d'Enrique Vargas, proposa als espectadors que es perdin dins d'un laberint de roba penjada. De divendres a diumenge, al Polvorí de Montjuïc, s'estrena De cap (i nou)... els dies del cel, un espectacle que es pot tocar i olorar.

Lluny de les convencions teatrals generalment acceptades, els actors d'aquesta obra no pugen a cap escenari, els espectadors no s'asseuen a la platea i l'obra no es basa en un text teatral. Cada representació només admet nou espectadors, que són acompanyats per una violinista cap a l'entrada d'aquest peculiar espai teatral, situat a l'edifici del Polvorí, una sòlida construcció de pedra on antigament es guardava la pólvora del castell de Montjuïc. En total 15 sessions de 55 minuts de durada.

"L'objectiu és que, després de creuar el llindar de la porta, l'espectador senti que entra en la dimensió del somni i de la faula", ha explicat la directora de l'obra, Patrizia Menichelli, que defineix De cap (i de nou) com "una performance o instal·lació, més que una obra".

Una violinista obre una segona porta i indica el camí a seguir dins del laberint de teles i roba penjada en què se submergeix el nouvingut. Dins d'aquest espai viuen cinc dones que es dediquen a transmetre faules que cultiven com si fossin plantes i a arreglar i cuidar vestits o teles. Aquestes faules parlen del naixement i de l'inici, que són els conceptes que aborden aquesta obra que el Teatro de los Sentidos ha construït en col·laboració amb l'associació cultural Arcàdia-Ars In de Florència (Itàlia).

stats