Còmic
Cultura 02/04/2012

'El zen de Steve Jobs', un còmic sobre el cofundador d'Apple

Caleb Melby pretén analitzar la influència de la cultura oriental en l'estètica dels dissenys del geni tecnològic

Efe
1 min
'El zen de Steve Jobs', de Caleb Melby

BarcelonaConvertit en mite després de la seva defunció el 2011, el cofundador d'Apple Steve Jobs protagonitza ara 'El zen de Steve Jobs', de Caleb Melby, un còmic que analitza la influència de la cultura oriental en l'estètica dels dissenys d'aquest geni tecnològic.

Escrit per Melby, col·laborador habitual de Forbes, il·lustrat per la prestigiosa agència Jess3 i editat a Espanya per Oberon, del grup Anaya, aquest volum analitza la relació que Jobs va mantenir amb Kobun Chino Otagawa, un sacerdot budista zen que va emigrar als Estats Units des del Japó a principis dels anys 70.

Units per l'inconformisme, tots dos van viure la seva època més intensa de col·laboració el 1985, després de l'exili de Jobs de l'empresa que ell mateix havia fundat, segons informa l'editorial en un comunicat.

Convertit en "guru espiritual" del creador de l'iPod, Kobun va oficiar les noces que van unir Jobs amb la seva dona, Laurence Powell, abans que Jobs decidís prendre del zen només el que necessitava i ometre la resta dels seus ensenyaments.

stats