Publicitat
Publicitat

LITERATURA

És la quarta vegada que l'escriptora austríaca, guanyadora del Premi Nobel de Literatura 2004, aconsegueix aquesta distinció

Elfriede Jelinek, millor dramaturga en llengua alemanya de l'any

El jurat de les Jornades Teatrals de Mühlheim ha escollit Winterreise (Viatge d'hivern) entre les 119 peces que es van representar en escenaris alemanys durant la temporada 2010/2011

La Premi Nobel de Literatura Elfriede Jelinek va ser triada per quarta vegada com la dramaturga de l'any en el món de llengua alemanya per la seva obra Winterreise ( Viatge d' hivern ) basada en els cicles de cançons del mateix nom de Franz Schubert i Wilhelm Müller . Així ho ha informat avui el jurat de les Jornades Teatrals de Mühlheim que va escollir l'obra Jelinek entre 119 peces que es van representar en escenaris alemanys durant la temporada 2010/2011 .
Winterreise aborda diversos temes que Jelinek considera com simptomàtics de la situació de la societat actual com la indiferència de molts davant l'alliberament de Natasha Kampusch , els escàndols financers i l'empobriment d'ancians que són abandonats a la seva sort .
El Premi del Públic a Mühlheim el van obtenir Nurkan Erpulat i Jens Hilje amb la seva sàtira Verrücktes Blut ( Sang Boja ) que mostra els problemes que una professora d' alemany en un institut davant el comportament masclista dels seus alumnes d'origen turc . Quan un d' ells treu una pistola de la seva motxilla i aquesta cau a les mans de la professora , aquesta aprofita la situació per encanonar als seus alumnes i aconseguir així la tranquil·litat necessària per familiaritzar amb l'obra de Schiller.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT