Moda
Cultura 13/10/2011

El modista Elio Berhanyer rep el Premi Nacional de Disseny de Moda

Berhanyer, de 82 anys, es va acomiadar de la confecció al desembre després de cinquanta anys dedicats a l'alta costura i el 'prêt-à-porter'

Efe
1 min

El modista Elio Berhanyer, mestre de l'alta costura espanyola, ha rebut el Premi Nacional de Disseny de Moda concedit pel ministeri de Cultura per "la seva trajectòria de més de mig segle provant d'embellir el més quotidià". El premi està valorat en 30.000 euros.

"El premi em fa molt feliç, més ara que la meva carrera professional és a l'ocàs", ha explicat Behanyer a Efe. La moda el va escollir "com a parella de ball" i "després de 66 anys" continua "enamorat i ballant amb ella".

Berhanyer, de 82 anys, ha presentat més de cent col·leccions al llarg de la seva carrera i més de 22.000 vestits, unes xifres que l'ubiquen a l'Olimp de la moda a nivell estatal i internacional. Segons el jurat, Berhanyer és "un dissenyador fet a sí mateix, treballador incansable i autodidacte en què destaquen la seva passió i entrega" i "la seva capacitat d'innovació". El modista ha aconseguit el premi després dels reconeixement a Paco Rabanne i Manuel Pertegaz.

El modista, originari de Còrdova, va obrir la seva casa de costura el 1960. Nou anys després va començar a dissenyar prêt-à-porter col·leccions que es vestien a Europa, Japó i Austràlia. Personatges com Ava Gardner o Cyd Charisse han vestit les creacions de Berhanyer. El desembre passat, Berhanyer va fer públic que abandonava el món de la costura influït, entre d'altres, per la crisi econòmica.

stats