Publicitat
Publicitat

Cultura

Emilio Urberuaga, Premi Nacional d'Il·lustració 2011

El creador de Manolito Gafotas ha sigut guardonat per la seva tasca com a il·lustrador en l'àmbit del llibre i de les lletres espanyoles

Emilio Urberuaga, creador de la imatge de Manolito Gafotas, ha sigut guardonat amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2011 pel conjunt de la seva obra.
El ministeri de Cultura concedeix aquest guardó, dotat amb 20.000 euros, amb l'objectiu de reconèixer i distingir el conjunt de la tasca realitzada per un il·lustrador espanyol en l'àmbit del llibre i de les lletres espanyoles.

Emilio Urberuaga (Madrid, 1954) va començar a treballar com a il·lustrador el 1982 i al llarg de la seva trajectòria ha experimentat diferents camps de les arts plàstiques com el grafisme, el gravat o l'estampació.

Creador de la imatge de Manolito Gafotas, ha il·lustrat tots els llibres de la saga escrita per Elvira Lindo, amb la qual ha col·laborat també en altres projectes. La seva obra es pot trobar en el Gabinet d'Estampes de la Biblioteca Nacional, la Fundació Juan March , la Caixa d'Estalvis de Granada, el Museu del Dibuix Castell de Larres i el Museu del Mil·lenari de Sofia (Bulgària). Emilio Urberuaga és l'únic il·lustrador espanyol amb obra seva representada al Chihiro Art Museum de Tòquio.

Col·laborador de premsa, Urberuaga es va iniciar en els anys vuitanta com a il·lustrador gràcies a la seva experiència en el món del gravat i l'estampació.
Els seus personatges, de tipus fantàstic i animals genials, estan realitzats amb un dibuix que els permet identificar-se fàcilment amb els lectors.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de