Cultura 22/05/2012

'Enderrock' aconsegueix els 15.000 euros per editar el concert de Llach al Camp Nou en DVD

La revista va fer un crida de micromecenatge i podrà celebrar, tal com desitjaven els seus responsables, el número 200 distribuint l'enregistrament del concert, que va reunir més de 100.000 persones

Ara
2 min
Lluís Llach al Camp Nou / ARA

BarcelonaLa revista 'Enderrock' ha aconseguit reunir els 15.000 euros que necessita per editar en DVD el concert que Lluís Llach va oferir al Camp Nou el 1985, el més multitudinari de la història de la música catalana. La revista vol celebrar el número 200 oferint l'enregistrament del concert als lectors i per això va recórrer al micromecenatge, a través de la plataforma Verkami. En 40 dies s'han aconseguit reunir 15.670 euros gràcies a les donacions de 475 mecenes, si bé el projecte seguirà obert durant els pròxims 12 dies, amb les mateixes recompenses exclusives que han ofert a les persones que han fet la seva aportació fins ara. El concert anirà acompanyat, a més, d'un documental inèdit titulat 'Mai no ha mancat el teu alè', que inclou una entrevista exclusiva a Lluís Llach enregistrada al Senegal.

El concert va ser gravat en LP i CD, i no s'ha publicat mai en format audiovisual, tot i que TV3 el va transmetre parcialment. "Pel seu valor com a patrimoni musical i per preservar la memòria històrica, hem impulsat una reedició en DVD del concert amb imatge i so de qualitat i realitzat amb la complicitat del mateix Lluís Llach. El document vol ser tot un símbol per donar el màxim relleu al número 200 de la revista, que farà un repàs antològic als 50 anys de la música catalana moderna", afirma Lluís Gendrau, el director editorial del Grup Enderrock.

El projecte té el suport de Televisió de Catalunya, que cedeix els drets del concert, i la complicitat del mateix Lluís Llach. El recital que Lluís Llach va oferir al Camp Nou el 6 de juliol de 1985 va reunir més de 100.000 espectadors.

stats