TEATRE
Cultura 03/05/2011

Els Radicals s'apoderen quinze dies del Teatre Lliure

Les retallades han fet escurçar el cicle a només quinze dies i a prescindir dels convidats internacionals, però Àlex Rigola afirma que "del territori autòcton tenim altíssima qualitat"

Laura Serra
1 min
Muerte y reencarnacion en un cowboy, de Rodrigo Garcia

BARCELONALa cinquena edició del cicle Radicals s'obre demà al Teatre Lliure, només a la seva seu de Motjuïc: les retallades han obligat a concentrar els espectacles en dues setmanes i a prescindir dels convidats internacionals que havien planejat portar a la seu de Gràcia. Però tot i la mitja mala notícia, Àlex Rigola ha destacat aquest matí el nivell "altíssim" de la nova creació contemporània autòctona, que el Lliure engloba en aquest minifestivalet de quinze dies. El sentit del certamen és agrupar les propostes de teatre menys convencionals i oferir-les al públic més atrevit del Lliure, però també facilitar que els programadors nacionals i internacionals les puguin veure concentrades en tres dies –el ja famós Radicals Weekend– per poder valorar si contractar-les. Els circuits catalans i espanyols d'aquest tipus de teatre és força més complicat que el de teatre de text, tot i que la crisi afecti a totes les cases.

El Lliure ha coproduït –amb pressupostos molt humils– set espectacles i n'ha convidat cinc més –inclòs l'espectacle d'Angélica Liddell que ja es va poder veure fa tres mesos. D'entre els noms propis que lluiexen al cartell hi ha l'últim espectacle "dur i contundent" de Rodrigo García Muerte y reencarnación en un cowboy; el cineasta Albert Serra, que ha escrit, dirigeix i protagonitza "el millor text" que ha escrit mai, fins i tot incloent el cinema; el tàndem nao albert i Marcel Borràs que ara es debaten entre si creure extraterrestres o no a Hamle.t. 3; companyies com Indi-Gest, Colectivo 96, Babazorro i Completely Naked; els creadors Àlex Serrano, Ferran Dordal i Ernesto Collado; i els slam poetes d'Accidents Polipoètics.

stats