ARTS ESCÈNIQUES

‘Laika’, d’Enric Ases, guanya el Premi BBVA de Teatre

L'obra de Xirriquiteula Teatre és "un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia"

L’espectacle Laika, de Xirriquiteula Teatre, dirigit per Enric Ases, ha guanyat el 19è Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i que s'ha lliurat aquest dilluns en una gala a L’Atlàntida de Vic. La Laika va ser la primera gossa astronauta; la Unió Soviètica la va llançar a l’espai el 1957. L’espectacle situa l’animal vivint en llibertat pels parcs de Moscou fins que l’atrapa un destí inesperat, que alhora és un relat d’abús.

Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó, membres de Xirriquiteula, podran portar Laika en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros que passarà pel Temporada Alta 2019. El jurat ha premiat l’obra perquè és “un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia en un engranatge perfecte, amb un elenc en estat de gràcia i entrega permanent”. A més, han aclarit que en teatre no volen categories “perquè de teatre només n’hi ha un”, explica Joan Roura, director del premi.

Els altres guanyadors de la nit van ser Annabel Castan, amb el premi a la millor actriu per l’espectacle Othello, de la companyia Les Antonietes Teatre, i Albert Salazar, que es va endur el de millor actor per A.K.A., de Flyhard Produccions SL. Altres guardonats han sigut Anton Font, premiat per la seva trajectòria com a actor, mim i pedagog teatral i com a fundador la primera escola escènica de Barcelona, i l’associació ImpactaT per la seva tasca social. En aquesta edició el jurat l’han format Laura Iglesias, Marta Crespi, Pep Planas, Sergi Pompermayer i Joan Roura, que van triar entre 66 propostes teatrals rebudes de companyies d’arreu de Catalunya.

Més continguts de