LLIBRES
Cultura 02/12/2010

Enrique Badosa rep el premi Giménez-Frontín

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) ha creat aquest guardó per distingir els autors que fomenten el diàleg i l'acostament entre cultures

Redacció/efe
1 min

BARCELONAEl poeta, traductor i assagista Enrique Badosa ha estat distingit amb el primer premi José Luis Giménez-Frontín per haver "contribuït a l'acostament entre cultures", segons ha fet públic avui l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC).

Aquest premi s'ha instituït per homenatjar, quan es compleixen dos anys de la seva mort, Giménez-Frontín, una de les figures intel·lectuals més importants de la cultura catalana contemporània, que va ser poeta, narrador, articulista, gestor cultural i fundador i president de l'ACEC. El premi té com a objectiu distingir els autors que, com Giménez-Frontin, es caracteritzen per la seva disposició al diàleg i per ser "referent" a l'hora de trobar punts de contacte i vies d'aproximació entre idees i cultures diverses.

Badosa, nascut a Barcelona el 1927, va exercir de periodista a El Correo Universal i va ser durant molts anys director del departament de llengua espanyola de l'editorial Plaza y Janés. Com a autor, destaquen els seus llibres de poesia com Balades per a la pau, Històries a Venècia i De final de segle. A més, ha exercit com traductor i ha obtingut diferents reconeixements, com el premi Ciutat de Barcelona de poesia en llengua castellana o el Fastenrath de la Real Acadèmia.

El premi es lliurarà el dia 21 de desembre.

stats