Publicitat
Publicitat

LITERATURA

Se'l reconeix pel conjunt de la seva obra i especialment per 'Bartleby y compañía'

Enrique Vila-Matas guanya el primer premi Grinzane Bottari Lattes

L'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas ha afegit un reconeixement més a la seva trajectòria amb el premi Grinzane, que homenatja l'editor i escriptor italià Mario Lattes i que està dotat amb 10.000 €

L'escriptor espanyol Enrique Vila - Matas ha rebut el primer premi Grinzane Bottari Lattes Categoria "El Roure " pel conjunt de la seva obra i, en particular , per la seva novel·la Bartleby y compañía. Vila-Matas ( Barcelona , 1948 ) ha estat escollit per unanimat pel jurat del premi , dotat amb 10.000 euros , i que avui ha estat lliurat al municipi de Montfort d'Alba (Piemont ) .
El guardó és un reconeixement a l'obra d'un escriptor la carrera del qual va començar el 1973 amb la publicació de Mujer en el espejo contemplando el paisaje, a Tusquets, i va despuntar a partir de la publicació de Bartleby y compañía (2000) i Dublinesca (2010). El nom del premi és un homenatge al pintor, escriptor i editor italià Mario Lattes, mort el 2001.

El guardó reconeix "l'obra de narrativa italiana o internacional que hagi estat capaç d'interessar de manera constant el públic i hagi rebut una consagració crítica definitiva entrant a formar part del patrimoni cultural italià o internacional".

Està considerat l'hereu espiritual de l'altre temps prestigiós "Grinzane Cavour" que, des de 1982 fins al 2009, en què va desaparèixer per la liquidació de la societat que el concedia, s'havia erigit en un dels premis més prestigiosos del panorama literari internacional.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT