Publicitat
Publicitat

TEATRE

Ernesto Caballero, nou director del Centro Dramático Nacional

El director, autor i professor teatral substituïrà Gerardo Vera a partir de gener amb un "ambiciós projecte de Teatre nacional" estatal.

El dramaturg i director teatral Ernesto Caballero, que dirigirà el Centre Dramàtic Nacional (CDN) a partir del proper gener, aposta per aconseguir un "ambiciós projecte de Teatre Nacional", com van somiar Margarida Xirgu o Max Aub, per recuperar i encoratjar la creació escènica espanyola. La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha comunicat avui la seva elecció com a pròxim responsable del CDN en substitució de Gerardo Vera, que ha ocupat aquest càrrec des de 2004, en una roda de premsa en la qual Caballero, amb el director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, Félix Palomero, ha exposat el seu projecte.

Ernesto Caballero (Madrid, 1957) –seleccionat entre 14 candidats– és un dels creadors més versàtils de l'escena espanyola, com a autor, director i mestre d'autors. E l seu projecte de gestió serà la base del pla director que marcarà les línies generals d'actuació del CDN en els pròxims cinc anys i que ha basat en quatre pilars. L'impuls i desenvolupament de la creació dramàtica contemporània espanyola, tant en llengua castellana com en altres llengües oficials de l'Estat; el suport a la creació escènica en les seves diverses vessants; "fidelitzar" i ampliar el públic teatral; i potenciar el teatre com a forma de compromís davant la crisi.

Caballero ha destacat la seva intenció que el CDN difongui i fomenti la creació escènica espanyola, especialment l'escriptura dramàtica que, ha dit, "està vivint un moment de gran puixança".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT