Cultura 08/03/2013

L'Espai Mallorca tornarà a obrir a la plaça Vicenç Martorell del Raval

El centre cultural va tancar portes el novembre passat. El col·lectiu Crits i Renou està fent campanya per augmentar el nombre de socis i salvar el projecte

Acn
1 min
Personalitats del món de la cultura es va fotografiar com a mostra de suport a la continuïtat de l'Espai Mallorca, el dia del tancament / ACN

BarcelonaL'Espai Mallorca tornarà a obrir portes aviat, i ho farà en el mateix barri del Raval, però en un altre local. El centre cultural, que des del 1998 funcionava al carrer d'en Roig, cantonada amb carrer del Carme, va tancar el mes de novembre passat i es reobrirà en un local de la plaça Vicenç Martorell, 1, en un espai propietat de l'Ajuntament de Barcelona. L'associació Crits i Renou, que s'ha fet càrrec del reimpuls de l'espai, serà el llogater d'aquest lloc de referència de la cultura mallorquina a la capital catalana. El col·lectiu està fent campanya per augmentar el nombre de socis i salvar el projecte.

Els darrers mesos, l'associació Crits i Renou, composta per usuaris de l'espai, ha estat treballant intensament amb la intenció de mantenir viu un projecte que no volia interrompre. Per això, també ha començat fa uns dies una campanya de captació de socis amb la intenció de solidificar el projecte i ampliar-ne la base social.

El nou Espai Mallorca neix des de la societat civil i es vol consolidar com un dels referents culturals del Raval en particular i del conjunt de la ciutat en general.

El local comptarà, com l'anterior, amb una llibreria especialitzada, dedicada preferentment als temes i autors propis de les Illes Balears, i amb una sala polivalent destinada a acollir conferències, exposicions i actes socials i culturals.

El nou centre s'instal·la, doncs, en dos locals que en total sumen 157,70 m2, ubicats en uns baixos habilitats anteriorment per acollir oficines municipals.

stats