CULTURA
Cultura 02/11/2012

La familia de la cultura es fotografia per donar suport a l'Espai Mallorca

La plataforma Crits i Renou convoca un acte a les 6 de la tarda del dia 5 de novembre. La Institució de les Lletres Catalanes proposa estudiar noves fórmules de gestió per mantenir l'Espai Mallorca i un grup d'entitats en demanen la gestió

Acn
2 min

BarcelonaL'Espai Mallorca tancarà el proper dilluns després de catorze anys. La plataforma Crits i Renou ha organitzat un acte el mateix dia a les sis de la tarda amb personalitats de les lletres i de la cultura de tots els Països Catalans. Maria del Mar Bonet, Sebastià Alzamora, Emili Manzano, Bel Olid, Toni Catany, John Carlin, Toni Puntí i Rafel Duran són alguns dels que han confirmat assistència. Una delegació de l'entitat es reunirà amb representants de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu d'obtenir la gestió de l'Espai Mallorca. Crits i Renou vol negociar amb l'ajuntament, propietari del local, la possibilitat de tornar-lo a obrir. De fet, el col·lectiu ja va anunciar que buscaria aliats fora de les institucions públiques balears per tirar endavant un projecte autogestionat de l'actual Espai Mallorca.

De la seva banda, la Institució de les Lletres Catalanes ha proposat estudiar noves fórmules de gestió que permetin a l'Espai Mallorca continuar la seva tasca de dinamització cultural i literària i mantenir viu aquest punt de trobada "lingüístic, cultural i de tradicions". A través d'un comunicat, l'ens lamenta no haver rebut cap informació ni del Consell Insular de Mallorca ni del Gremi d'Editors de Balears sobre el futur de l'entitat malgrat ser-ne patrocinador. "La Institució ha donat sempre suport econòmic a l'Espai Mallorca a través d'ajuts de concurrència pública sol·licitats per l'entitat que el gestiona", ha especificat, lamentant els problemes "econòmics i de gestió" que amenacen la supervivència del centre.

Segons la Institució de les Lletres Catalanes, l'Espai Mallorca és un dels centres d'activitat cultural i literària "més dinàmica de la ciutat, del país i de tots els Països Catalans". En aquesta línia, ha agraït a les persones responsables de la gestió directe el seu "bon fer" i l'"esperit de col·laboració amb què han acollit sempre les iniciatives de la Institució".

stats