Cultura
Cultura 02/11/2012

El món de la cultura es fotografia per donar suport a la continuïtat de l'Espai Mallorca

L'espai cultural de les Balears a Barcelona tancarà portes dilluns, però el col·lectiu 'Crits i renou' preveu reobrir-lo en breu

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl món de la cultura es fotografiarà el proper dilluns a l'Espai Mallorca, el mateix dia del tancament per part del Gremi d'Editors de les Illes Balears, per donar suport a la continuïtat del centre, situat al Raval de Barcelona i lloc de referència per a la cultura de les Illes Balears a la capital catalana. Maria del Mar Bonet, Sebastià Alzamora, Emili Manzano, Bel Olid, Toni Catany, John Carlin, Cinta Massip, Sam Abrams, Jaume Ayats, Toni Vidal, Blanca Llum Vidal, Arnau Pons, Toni Puntí, Rafel Duran, Francesc Ribera 'Titot', Pere Antoni Pons, Melcior Comes, Enric Casasses, Toni Clapés, Dolors Udina i Pere Tàpies seran a la fotografia.

L'acte de dia 5 arriba després d'uns mesos llargs d'incertesa, sobretot per a les quatre treballadores de l'espai que han hagut de passar per un judici laboral. Després de moltes temptatives, fa uns dies el Gremi d'Editors de les Illes Balears −entitat gestora de l'espai−, va anunciar-ne el tancament. Així mateix, les institucions balears que fins ara hi havien aportat subvencions −Govern Balear i Consell de Mallorca−, han restat en silenci i no han qüestionat la decisió gremial.

Ha estat en aquest moment quan un grup d'usuaris i amics de l'Espai Mallorca, organitzats en el col·lectiu 'Crits i renou' i amb el suport de les persones que han fet créixer aquest espai, ha posat en marxa un projecte alternatiu que treballa contra rellotge per a la continuació de l'espai com un centre autogestionat, de base, que pugui funcionar com un catalitzador de dinàmiques socials i mantingui viva l'ànima de l'Espai Mallorca.

stats