TEATRE
Cultura 28/12/2011

'El poema de Nadal' de Sagarra dirigit per Esteve Polls omple el Teatre Victòria

Actors com Mercè Comes, Enric Majó, Sergi Mateu i Mercè Pons, van posar veu aquest dimarts a la nit, al clàssic nadalenc

Ara
1 min
Companyia 2011 de l'espectacle Poema de Nadal dirigit per Esteve Polls / Josep Aznar

BarcelonaEl poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra es va publicar l’any 1931 i recrea el naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors a través d’un relat poètic de referència en la cultura tradicional catalana. La versió que ahir a la nit es va poder veure al Victòria, en funció única, va comptar amb les participacions del pianista Manel Camp i la Coral Cantiga, a més d’actors i actrius de renom, com Jaume Comas, Mercè Comes, Enric Majó, Sergi Mateu, Alexandra Palomo, Jaume Pla i Mercè Pons.

Esteve Polls ha portat la seva versió del text per diverses esglésies i catedrals de Catalunya al llarg de seixanta anys. El primer cop va ser a principis dels 50 al Cercle Catòlic de Badalona i a partir d'aquí va anar versionant El poema de Nadal al Teatre Alexis de Barcelona i, l'últim cop, al Teatre Nacional de Catalunya el 2007.

Amb gairebé 90 anys, Esteve Polls ha estat l'encarregat de dirigir aquest espectacle, del qual en defensa l'actualitat: "Sagarra planteja a El poema de Nadal que la cosa està tan malament que només la persona normal i corrent pot recuperar la seva manera de ser tornant a una mena d'infància", ha manifestat.

stats