Cultura
Cultura 18/04/2012

Ruscalleda, Tusquets i Alfredo Molinas reben la Medalla del Mèrit al Treball

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha destacat que el guardó és un reconeixement a l'esforç i a la "labor amagada i silenciosa" que cadascun dels premiats ha desenvolupat durant els darrers anys

Ara / Efe
2 min

BARCELONALa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha lliurat avui a Barcelona la Medalla del Mèrit al Treball a l'escriptora i editora Esther Tusquets, a la cuinera Carme Ruscalleda i a l'empresari Alfredo Molinas, en reconeixement a la seva "conducta socialment útil i exemplar".

En un acte celebrat a la Delegació del Govern de Barcelona, la ministra ha destacat que aquestes medalles són un reconeixement a l'esforç i a la "labor amagada i silenciosa" que durant molts anys han desenvolupat Tusquets, Ruscalleda i Molinas en els seus respectius àmbits de treball.

Cuina, edició i empresa

Carme Ruscalleda és propietària del restaurant Sant Pau de Sant Pol de mar i en l'actualitat és l'única dona del món que posseeix cinc estrelles de la prestigiosa Guia Michelin.

Ruscalleda, que ha rebut la Medalla del Mèrit al Treball en la categoria de Plata, ha assegurat en recollir el premi que creu molt en la cultura de l'esforç i ha recordat que en els temps de dificultats que corren resulta més vigent que mai l'eslògan: "La mala feina no té futur i la bona feina no té fronteres".

L'escriptora i editora Esther Tusquets (Barcelona, 1936), premi en la categoria d'Or, no ha pogut assistir a l'acte per motius de salut i ha estat la seva filla Milena qui ha recollit la distinció.

Tusquets, una de les personalitats més destacades en l'àmbit de la cultura i la literatura espanyola de les últimes dècades, va començar la seva activitat editorial en Lumen i, com a escriptora, ha publicat més d'una desena de llibres.

L'empresari Alfredo Molinas (Barcelona, 1923), que també ha estat distingit amb la Medalla d'Or, va ser president de la patronal catalana Foment del Treball, vicepresident de la CEOE i considerat un dels impulsors de la concertació social a Espanya.

stats