Publicitat
Publicitat

LLIBRES

Eugènia Serra nomenada directora de la Biblioteca de Catalunya

Des del 2002 era responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya i fa gairebé 30 anys que hi treballa. Substitueix Dolors Lamarca, que n'era directora des del 2004

El conseller de Cultura ha nomenat Eugènia Serra nova directora de la Biblioteca de Catalunya, en substitució de Dolors Lamarca. La nova directora ha estat des de l'any 2002 i fins ara responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya, on va començar a treballar com a subalterna l'any 1983.

"Serra ha demostrat una gran capacitat de lideratge i de consens, que va ser reconeguda pels seus col·legues en escollir-la el 2003 i fins al 2006 com a presidenta del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Té idees molt clares sobre cap on han d'anar les biblioteques", ha anunciat Ferran Mascarell.

El conseller de Cultura ha encarregat a la nova directora un projecte que consolidi la Biblioteca de Catalunya com a referent cultural, que sigui un dels grans bucs insígnia de la cultura catalana, i que això es faci aprofundint en la relació entre la Biblioteca i la ciutadania. Mascarell li ha encomanat també una major coordinació amb la resta d'equipaments culturals, especialment bibliotecaris, per tal de dur a terme projectes conjunts, entre ells la posada en marxa d'un servei únic de préstec interbibliotecari per a totes les biblioteques de Catalunya. El projecte també haurà de preveure mecanismes per millorar-ne la gestió de l'equipament.

Eugènia Serra és diplomada en Bilblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya. Com a responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya ha estat responsable dels dos plans estratègics portats a terme per la Biblioteca de Catalunya durant els períodes 2004-2008 i 2009-2012. Alguns dels projectes posats en marxa en aquests períodes són el projecte 'Google Llibres', que preveia la digitalització de més de 100.000 llibres en domini públic de cinc biblioteques catalanes, o el canvi del sistema informatitzat de la Biblioteca de Catalunya. 

Les

Etiquetes

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT