Exposicions

'Human bodies': com som els humans per dins

L'exposició mostra l'interior de dotze cossos complets a més de 150 òrgans humans

El Centre Comercial Arenas de Barcelona acull aquest divendres l'exposició 'Human bodies. Anatomia de la vida', on mostrarà l'interior de dotze cossos complets i més de 150 òrgans humans. L'exposició recorre a través de vuit sales els diferents sistemes del cos humà: circulatori, digestiu, muscular, ossi, respiratori, reproductiu i urinari, entre d'altres. S'hi poden veure cors, músculs en moviment, fetges, estómacs i fins i tot pulmons ennegrits pels efectes nocius del tabac en l'organisme.

'Human Bodies' vol "que els joves reflexionin sobre la importància de cuidar el propi organisme i tenir hàbits de vida saludables". Encara que d'entrada pugui semblar un tema sensible, la mostra està pensada per a tots els públics. "La majoria de nens i joves que la visiten la veuen amb més naturalitat perquè els serveix per posar imatge al que estudien", explica Luis Ferreiro, director de la mostra.

L'exhibició anatòmica és possible gràcies a la plastinació, una tècnica avançada que permet conservar òrgans i cossos complets intactes. Aquest procediment consisteix a reemplaçar els líquids i part del teixit adipós dels òrgans per un polímer en condicions de buit i congelació, un procés delicat que pot arribar a allargar-se diversos mesos.

Un cop s'acabi, les peces es donaran a la Universitat de Múrcia per ajudar a la formació dels estudiants de medicina.