Art
Cultura 25/06/2013

El FADfest llueix les 550 millors creacions de disseny de l'any en una gran exposició

La mostra potencia l'ús de nous materials, la preocupació ecològica i la tendència al reciclatge de les obres de disseny

Efe
2 min
FADfest

BarcelonaEl festival de disseny FADfest reuneix des d'avui les millors creacions de l'any en disseny industrial, gràfic, publicitari i arquitectònic, com també en moda, art i artesania en una gran mostra al Museu del Disseny DHUB. L'exposició està organitzada per l'associació Foment de les Arts i el Disseny (FAD) i pretén convertir-se en un punt de trobada per als professionals i les empreses del món del disseny. Sota el títol 'El millor disseny de l'any', la mostra és també un aparador de les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les diverses associacions del FAD en les diferents disciplines del disseny.

Botes d'aigua plegables, suports innovadors per aparcar bicicletes i barbacoes d'ultradisseny són algunes de les peces de l'exposició, que es guia pel denominador comú de mostrar "l'ús de nous materials, la preocupació ecològica i la tendència al reciclatge", tal com ha explicat el president del FAD, Miquel Espinet. La mostra també reuneix les millors obres presentades als Premis ArtFAD d'art i artesania, entre altres. Tot i que el festival FADfest posa punt final l'11 de juliol, la mostra es podrà veure fins el 31 d'octubre al Museu del Disseny DHUB. Aquest espai també acollirà el 27 de juny els 36 Premis Delta, que promouen el reconeixement públic dels productes de disseny industrial més innovadors i volen esdevenir un trampolí per a les empreses nacionals cap al mercat internacional.

A més de les exposicions, el 5 i 6 de juliol se celebrarà el segon Congrés Internacional Disseny Obert / Creativitat Compartida. L'objectiu d'aquesta trobada és convertir-se en un espai per reflexionar sobre la cultura del disseny obert i el seu potencial en les professionals. A més, el festival entregarà els Premis FAD Sebastià Gash d'Arts Parateatrals l'1 de juliol i els Premis Laus el 4 de juliol en una jornada que reunirà els professionals del món del grafisme, la publicitat i la comunicació visual.

El 9 de juliol es lliurarà el premi City to City Barcelona FAD Award, que reconeix els processos urbans que han transformat alguna ciutat d'arreu del món. Enguany la ciutat guardonada ha sigut Glasgow. La última gala de premis serà l'11 de juliol amb l'entrega dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, que celebren 55 anys i que són un baròmetre de l'arquitectura peninsular. El mateix dia tindrà lloc la desfilada Modafad, en què participen les millors tesines de les escoles de disseny de Barcelona, i es donaran a conèixer els guanyadors del Premi Modafad.

stats