Cultura 27/06/2012

El republicà Gorka Knörr serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals

L'empresari basc havia estat secretari general d'EA i actualment viu a Catalunya i se'l considera pròxim a ERC

Pere Martí
1 min
Gorka Knörr / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha ofert a Gorka Knörr la direcció de l'Institut Català de les Empreses Culturals, vacant des que el seu anterior titular, Fèlix Riera, va ser nomenat director de Catalunya Ràdio. Knörr havia estat secretari general d'Eusko Alkartasuna (1999-2003), el 2001 va ser escollit diputat al Parlament basc però va deixar la militància el 2006. Fa anys que viu a Catalunya i actualment era pròxim a ERC.

Nascut a Tarragona, Knörr va formar-se en empresarials a Sant Sebastià. Va arrencar la seva trajectòria professional, lligada al comerç internacional, el 1977, el mateix any que participava en la fundació del diari 'Deia'. El 1985 es va incorporar al Grupo Mondragón, a l'àrea financera de les assegurances Seguros Lagun Aro. Va fundar el casal català de Donostia i va ser professor de llengua basca. Va ser membre del consell d'administració de la radiotelevisió pública basca. Entre 1971 i 1983 va exercir de cantautor, època en què va fer lligams amb la Nova Cançó catalana.

El conseller Ferran Mascarell ha destacat que “l’elecció de Knörr com a director de l’ICEC va en la línia de donar resposta a allò que els creadors del país i el sector empresarial cultural necessiten: un professional que afavoreixi i potenciï el respecte i el suport als creadors i a les empreses culturals, que compti amb una àmplia experiència internacional i un ampli coneixement tant de les institucions internacionals públiques com de les privades”.

stats