Publicitat
Publicitat

MÚSICA

El FIB arrenca i torna a flirtejar amb les llegendes del rock

Bod Bylan actua aquest divendres a Benicàssim abans de passar pel Festival de Cap Roig dissabte i se suma a veterans com Leonard Cohen, Lou Reed i Brian Wilson, que ja han tocat al FIB

Amb 71 anys i 50 de carrera, Bob Dylan s'enfrontarà demà a desenes de milers de joves en el seu concert del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) i se sumarà així a la llista de velles llegendes del rock que han passat pels escenaris d'aquest festival. En gira constant pel món des de la dècada dels 80 amb el seu 'Neverending Tour', dissabte actuarà al festival de Cap Roig.

Però el rècord dels veterans al FIB l'ostenta Leonard Cohen, que va actuar al festival castellonenc el 2008, quan tenia 73 anys, i va convertir l'escenari en un gran teatre a l'aire lliure. Segons fonts del FIB, Dylan i Cohen eren "objectius clars" de l'organització del festival des que, amb el canvi de mil·lenni, van voler "apostar obertament" per la combinació de nous artistes emergents amb noms mítics i influents de la història del pop i del rock. "Abans que fos la norma en tots els festivals internacionals", han assenyalat, el Festival de Benicàssim va decidir obrir els seus escenaris a velles llegendes com Leonard Cohen, Donovan, Arthur Lee, Ray Davies, Brian Wilson o Lou Reed.

Wilson i Reed són altres artistes que ja han fet 70 anys, encara que quan van actuar al festival l'any 2004 encara no hi havien arribat. Aquell any aquests veterans de la música van compartir cartell amb Franz Ferdinand, Los Planetas o Primal Scream.

Aquest any, el FIB compleix 18 anys i segur que alguns assistents arribaran a la majoria d'edat de la mà del festival, en una edició amb un cartell eclèctic que precisament intentarà encaixar amb el públic més jove i també amb els 'fibers' de tota la vida . Encara que a primera vista sembla que l'oferta està més enfocada a aquests últims, amb actuacions com la de Dylan, l'esperat retorn de Stone Roses i New Order o les visites de clàssics del FIB com Noel Gallagher, l'organització no ha passat per alt els seus nous fidels. Per això, aquest any, el festival guarda un espai per al hip-hop amb Dizee Rascal i De La Soul, per a la música electrònica de Cristal Castles o fins i tot per als ritmes més comercials, els que han costat més crítiques al cartell d'aquest any i que sonaran gràcies al DJ francès David Guetta.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT