Música
Cultura 20/02/2013

El FIB presenta un concurs voluntari de creditors

L'empresa Maraworld garanteix que el festival se celebrarà, però posa en dubte la continuïtat de Costa de Fuego, l'altre esdeveniment musical que organitza a Benicàssim

Acn
2 min
Primera jornada del FIB 2011 / ACN

Benicassim / MadridL'empresa organitzadora del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Maraworld, ha iniciat els tràmits per presentar un concurs voluntari de creditors al jutjats mercantils de Madrid a causa dels problemes de pagaments a proveïdors, segons que han confirmat fonts de l'empresa. Maraworld ha remarcat que la continuïtat del FIB està garantida i que el festival es continuarà celebrant enguany entre el 18 i el 21 de juliol a Benicàssim (Plana Alta) però posa en dubte l'altre festival que se celebra al municipi, el Costa de Fuego. Les mateixes fonts també ha informat que s'ha presentat un pla de pagaments viable als proveïdors, la major part de Benicàssim, que ha estat ben rebut. L'empresa assenyala que confia que la resta de proveïdors accepti aquest pla de pagament. Marawolrd ha insistit en que la viabilitat de l'empresa no està en joc i que l'edició 2013 continua a bon ritme de venda d'entrades i amb el cartell en plena configuració.

El FIB 2013 va anunciar a principis d'aquest mes de febrer la incorporació quatre nous noms al seu cartell: el raper britànic Dizzie Rascal, la banda de rock The Courteeners, els espanyols Guadalupe Plata i els nord-americans SpanciN'. Amb aquests anuncis, la dinovena edició del FIB pren cos amb un cartell encapçalat per The Killers Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age o Kaiser Chiefs en un esdeveniment que se celebrarà a l'habitual recinte de concerts de Benicàssim.

Fonts de l'Ajuntament de Benicàssim confirmen que el director del festival, Vince Power, va mantenir aquest dimarts una reunió amb l'alcaldessa del municipi, Susana Marqués. Les mateixes fonts asseguren que aquesta reunió forma part de les reunions tècniques periòdiques que mantenen el FIB i el consistori. L'Ajuntament de Benicàssim es mostra "molt tranquil" en relació amb la celebració de la pròxima edició del FIB i remarca que "no perilla". En relació amb el festival Costa de Fuego, el consistori assenyala que no té cap notícia sobre la seva celebració o la seva cancel·lació.

stats