Cultura 28/12/2011

L'APARADOR

Jordi Nopca
1 min

FICCIÓ

L'OMBRA DELS PEIXOS, JAUME GRAU, LLEONARD MUNTANER

Llicenciat en biologia i professional del món de la televisió i la ràdio, Jaume Grau dóna a conèixer un recull de vuit narracions dedicades a glossar fenòmens insòlits que l'autor ha viscut a les Illes Balears durant els últims tres anys. Al conte que titula el recull, un banyista observa el mar i s'adona que ombres minúscules en recorren l'aigua. Després d'observar minuciosament el fenomen, descobreix peixos mimetitzats en el medi aquàtic!

JUVENIL

VERD MARAGDA, KERSTIN GIER, LA GALERA

Kerstin Gier posa punt final a la seva trilogia de colors amb Verd maragda . Les aventures del Gideon i la Gwen travessen segles i reparteixen amor i desamor. En aquesta peça final del trencaclosques, el ball conjunt d'un minuet al segle XVII és una de les escenes principals. Les constants dels volums precedents -les aventures, els viatges en el temps i l'amor- segueixen en l'ordre del dia. Prosa cinematogràfica, molts diàlegs i alguna il·lustració.

POESIA

POESIA, NÚRIA ALBÓ, EDICIONS DEL ROURE DE CAN ROCA

Poeta i novel·lista nascuda a la Garriga l'any 1930, Núria Albó va publicar el seu primer llibre de poemes poc després de fer 20 anys a la col·lecció Llibres de L'Óssa Menor (etapa Josep Pedreira). Edicions del Roure de can Roca recull els quatre poemaris de l'autora fins ara, La mà pel front (1962), Díptic (1972), L'encenedor verd (1980) i Viatge d'hivern (1995). Una bona dosi de paraules de vegades rudes i aspres, però sempre vives.

stats