ART
Cultura 13/07/2012

El Centre d'Art Contemporani de Barcelona ubicat a la Fabra i Coats s'inaugurarà a l'octubre

L'espai cultural de l'antiga filatura ocuparà 12.000 metres quadrats, i inclourà el centre d'art i una fàbrica de creació on hi haurà espais d'assaig, bucs aïllats, despatxos d'oficines i polivalents

Acn
1 min
Fabra i Coats / ACN

BarcelonaEl Centre d'Art Contemporani de Barcelona, inicialment projectat pel Canòdrom i finalment ubicat a la Fabra i Coats, s'inaugurarà a l'octubre amb una exposició col·lectiva comissariada per David G. Torres. Així ho ha avançat el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, durant una visita a la fàbrica, parcialment rehabilitada. El Centre d'Art municipal tindrà un pressupost anual de 300.000 euros que hi aportarà la Generalitat.

La selecció dels projectes que s'hi podran veure la farà, el primer any, una taula curatorial on hi haurà membres de l'Ajuntament de Barcelona, el Consell de Cultura i el MACBA. A partir del 2013 aquesta taula seleccionarà els projectes d'un concurs públic. Al concurs s'hi presentaran projectes per elabora la programació del centre durant un any.

El Centre d'Art Contemporani és una part de l'espai de la nau central de l'antiga filatura que es dedicarà a la cultura, que en total ocupa 12.000 metres quadrats. La resta formarà part d'una Fàbrica de Creació multidisciplinar que treballarà a ple rendiment també a la tardor i que tindrà un pressupost de 350.000 euros . En els últims dos anys s'ha fet la primera fase de la rehabilitació del complex, que ha costat 6,5 milions d'euros i ocupa 6.500 metres quadrats. El pressupost total serà de 14 milions.

stats