Femení, musical i polític: així serà l’any al Maldà

En total seran 13 espectacles, dels quals set són estrenes i set són espectacles creats per dones

“Seguim connectats a tots els temes que ens afecten diàriament i que ens empenyen, cada vegada més, a teixir una programació plena d’espectacles que volen recordar la anormalitat de tot el que estem vivint”, afirma Adrià Aubert, director artístic del Maldà i membre d’Els Pirates Teatre, la companyia que regenta la sala del Barri Gòtic des de fa set anys. Per això aquesta temporada té tres eixos programàtics molt clars: dones amb històries, històries musicals i històries d’avui (amb temes com la gentrificació, les desigualtats de gènere, la situació dels refugiats, les discapacitats o l’abús de poder). En total seran 13 espectacles, dels quals set són estrenes i set són espectacles creats per dones. A més, seguiran amb els tres cicles ja consolidats de música antiga i xocolata, rondalles mallorquines i dansa contemporània. L’any passat van atreure gairebé 11.000 espectadors i Els Pirates van fer tres produccions de mitjà format fora de la seva sala. Aquesta temporada seran a l’Akadèmia, però també presentaran a casa una nova creació col·lectiva, Boira a les orelles, sobre la sordesa.

D’entre els noms més consolidats que hi estrenaran hi ha La Ruta 40, que presentarà Sacarina, un text contemporani de Davide Carnevali; l’adaptació d’ El silenci dels telers d’Assumpta Montellà a càrrec d’Anna Maria Ricard i amb la direcció de Ferran Utzet; la clown Alba Sarraute estrenarà Desvariacions d’Otel·lo ; i Marc Artigau i Clara Peya seran els coautors del musical Una habitació buida, que comptarà amb direcció de Joan Maria Segura i Miquel Tejada. També es podrà veure Una altra nit, un text sobre identitat i origen, de Pau Ferran i Bàrbara Roig; Alhayat o la suma dels dies, de Laia i Aura Foguet, sobre els refugiats; i un musical basat en textos de Serafí Pitarra, Mistela Candela Sarsuela.

Cada temporada el Maldà descobreix alguna perla escènica. Tornaran quatre dels seus èxits: Barbes de balena d’Anna Maria Ricart, el musical El temps que no tindrem d’Alícia Serrat, l’ Akelarre de The Feliuettes i les Nadales amb Josep Pedrals, Iban Beltran i Carles Pedragosa.