Gastronomia
Cultura 23/03/2011

Ferran Adrià fa una gira mundial amb Telefónica per difondre tecnologia i gastronomia

L'empresa cedirà a Adrià el seu R+D per transformar El Bulli

Redacció
2 min
Adrià durant la ponència que va inaugurar el Fòrum Gastronòmic. Aquesta és la seva última aparició pública en tres anys.

BarcelonaL'operadora espanyola Telefónica i el xef Ferran Adrià han començat avui a Nova York la seva gira mundial "Junts per transformar", amb la qual volen donar a conèixer una aliança que portarà tecnologia i gastronomia a les principals ciutats fins a 2014.

Nova York es la primera part d'aquesta gira que portarà al prestigiós xef català a Miami, Londres, Buenos Aires, Berlín o Mèxic, entre d'altres ciutats, amb una sèrie de seminaris i conferències, exposicions, lliuraments de beques, organització de premis i cursos de cuina, així com altres de formació creativa, o trobades amb directius i clients.

"Un pot preguntar-se que fa un cuiner amb una de les empreses més importants del món i la resposta és dialogar", va dir Adrià en la seva presentació, en la qual van ser presents el president de Telefónica USA, Iñaki Urdangarín, i el secretari general tècnic d'aquesta firma, Luis Abril Pérez.

L'aliança signada entre la multinacional espanyola, considerada la quarta empresa de telecomunicacions més important del món, i el xef català, una de les cent persones més influents del món segons la revista Time, preveu que Telefónica brindi a Adrià tot el suport tecnològic i d'R+D per al desenvolupament del nou El Bulli, mentre que el xef serà ambaixador de la marca en tots els mercats rellevants.

"Té sentit que el món de la cuina dialogui amb el de la comunicació", va dir Adrià, que va expressar satisfacció per haver començat aquesta gira mundial a "Nova York que és, després de Barcelona, la segona ciutat per a mi. Aquí em sento com a casa".

Abril Pérez, de la seva banda, es va referir als múltiples èxits que les societats obtenen a través del desenvolupament de les comunicacions, entre les quals va esmentar les aportacions a la cultura, a la informació o a la democràcia.

Part de l'acord entre les dues empreses innovadores és la participació de l'operadora en la transformació del restaurant d'Adrià, El Bulli, ubicat a la Costa Brava, i que el xef va decidir tancar fins a 2014 per convertir-lo en un centre d'experimentació i innovació gastronòmica.

Va explicar també que El Bulli, considerat el millor del món durant cinc anys consecutius, reobrirà les seves portes el 2014 convertit en un espai totalment nou, al qual l'operadora dotarà de capacitat tecnològica i d'R+D "per convertir-lo en el millor laboratori creatiu i innovador del món", segons un comunicat.

La presentació va tenir lloc en la America's Society/Council of the Americas de Nova York, la presidenta del qual, Susan Segal, va destacar la transformació de l'operadora espanyola en multinacional, així com l'haver-se situat entre les empreses més admirades del món i per les seves inversions, especialment a Amèrica Llatina.

La col·laboració entre Telefónica i Adrià donarà lloc també al pròxim llançament d'una plataforma dirigida a les persones que tenen restriccions alimentàries a causa de condicions mèdiques o altres circumstàncies.

stats