Cultura
Cultura 12/03/2013

Ferran Adrià inaugurarà el cicle de conferències 'Instint'

Teresa Forcades i Risto Mejide, entre altres, participaran en aquest cicle que tindrà lloc a la Sala Barts, l'antiga Artèria Paral·lel

Ara / Acn
2 min
Andreu Buenafuente i Albert Om

BarcelonaLes productores d'Andreu Buenafuente, El Terrat, i d'Albert Om, Dies Tontos, en col·laboració amb The Project, inauguraran el cicle de conferències 'Instint' el proper 25 de març amb una classe magistral de Ferran Adrià. Concebut com un cicle de conferències que uneixin el coneixement i l'entreteniment, les xerrades volen respondre a la necessitat creixent de la societat d'escoltar, ha explicat Albert Om. "En aquests temps ja no anem amb el pilot automàtic com abans, i hi ha tanta informació que volem parar i escoltar gent que tingui coses a dir".

Organitzat conjuntament pels dos comunicadors, el cicle constarà de diverses conferències que se celebraran a la nova Sala Barts (antiga Artèria Paral·lel), on El Terrat ha establert la seva "casa escènica" sota el nom de Casa Terrat. Teresa Forcades i Risto Mejide son els altres ponents confirmats per ara, però es treballa per tancar 11 conferències. Al final de cada conferència, el públic podrà interactuar amb el ponent, ja sigui des del seu seient o a través de les xarxes socials. Buenafuente ha previngut els espectadors que l'objectiu no és "banalitzar" el gènere de les conferències, sinó treure la divulgació de coneixement "dels cercles més tancats i portar-la al gran públic".

En la seva conferència Ferran Adrià es plantejarà si internet es pot millorar i com. Adrià donarà detalls del seu mètode creatiu i d'innovació i parlarà del seu nou projecte digital, la 'Bullipèdia'. A més, la seva sessió permetrà veure junts dalt d'un escenari Andreu Buenafuente i Ferran Adrià, en una innovadora conferència oberta a la participació de tothom.

Teresa Forcades apel·larà en la seva conferència al coratge de rebel·lar-se contra les injustícies del sistema i proposarà noves fórmules d'organització social més ètiques i responsables. Al seu torn, Risto Mejide oferirà una xerrada on desenvoluparà les reflexions que ha plasmat en llibres com 'El sentimiento negativo' o 'Que la muerte te acompañe'. El presentador de l'acte serà José Corbacho.

stats