Publicitat
Publicitat

Ferran Mascarell destaca "l’aportació en termes literaris, la serenitat davant la vida i el vitalisme" de Joan Barril

Amics, companys de professió i seguidors de la seva feina recorden el periodista i escriptor

Les reaccions a la mort de Joan Barril demostren fins a quin punt era estimat per companys de professió i gent que admirava la seva manera de fer periodisme i d'escriure. El Grup62, que aviat publicarà la novel·la 'La dona immòbil' de Barril, vol "expressar el reconeixement professional i humà i l'admiració per la seva tasca com a escriptor en llengua catalana". El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en destaca "l’aportació en termes literaris, la serenitat davant la vida i el vitalisme".

“Joan Barril sempre intentava compondre una mirada global sobre la realitat que l’envoltava a partir de les petites coses, dels petits detalls, i ho feia amb aquesta mirada particular i serena que tenia. Més enllà de les seves obres literàries, ell sempre deia que feia una ràdio a un ritme diferent, i així era. I el mateix succeïa amb els seus articles als diaris”, diu Mascarell. I afegeix un record personal: "Quan li vàrem encarregar la primera editorial de 'L’Avenç', l’any 1976, perquè amb una reflexió inicial feta entre tots, ell sabia donar-li el to, l’estil, la manera perquè prengués una solidesa com a relat complet. Aquesta capacitat de donar solidesa a les reflexions la va fer passar de les paraules a les idees, i de les idees al conjunt de la vida. Una de les coses més agradables, més plaents, era seure amb ell i conversar sobre tots els aspectes de la vida, sobre els amors, les amistats, sobre la feina... Parlar d’ell és parlar dels records de pràcticament tota la vida. Ha estat una persona i un personatge extraordinari”.

El Govern també ha expressat el condol per la mort de Joan Barril. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, n'ha destacat la capacitat d'anàlisi sobre el món que ens envolta, "sempre crític però alhora constructiu, i el seu tarannà dialogant i afable".

A les xarxes socials l'homenatge és constant i emocionant.

 

 

 

 

 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT