MÚSICA
Cultura 23/11/2011

Ferran Mascarell recorda Montserrat Figueras com "un referent de l'excel·lència"

El conseller de Cultura ha reconegut la tasca de recuperació de la música antiga de la desapareguda soprano barcelonina

Ara
1 min
La soprano Montserrat Figueras

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Montserrat Figueras com “un referent pel rigor, la professionalitat i l’excel·lència en els treballs de recuperació de la música antiga. En bona part gràcies a ella, juntament amb el seu marit, Jordi Savall, vàrem conèixer i apreciar el patrimoni musical mundial en interpretacions històriques, i, en especial, els catalans vàrem aprendre a valorar el nostre propi patrimoni".

“Montserrat Figueras era un destacadíssim referent internacional en el camp de la recerca i la interpretació de música antiga i va aconseguir situar el nom de Catalunya i del seu patrimoni al món. La seva passió, la seva sensibilitat i l’absoluta dedicació a la feina constitueixen un exemple que han fet de Montserrat Figueras una de figures més reconegudes en el panorama musical internacional”.

Montserrat Figueras va obtenir la Creu de Sant Jordi l’any 2011 “per la seva valuosa contribució a la recuperació de la música antiga, amb una trajectòria estretament vinculada a Jordi Savall, amb el qual ha fundat grups com Hespèrion XX, la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, a més del segell discogràfic Alia Vox. La seva exigència, sensibilitat i talent artístic han merescut reconeixement internacional".

stats