Llibres
Cultura 14/05/2011

El manuscrit 'Els secrets del Bulli' es ven per 55.000 euros

El manuscrit 'Els secrets del Bulli. Receptes, tècniques i reflexions' de Ferran Adrià s'ha subhastat aquest matí a Barcelona i ha assolit un preu de 55.000 euros.

Efe
1 min
Adrià durant la ponència que va inaugurar el Fòrum Gastronòmic. Aquesta és la seva última aparició pública en tres anys.

BarcelonaSegons que ha informat avui la galeria la Suite Subhastes, l'original és una peça especial i única en la qual un dels millors cuiners del món reflexiona sobre la creativitat, els sentits, els seus projectes i professió.

El manuscrit, el preu de sortida del qual ha estat de 20.000 euros, també parla d'alguns dels seus plats més cèlebres, així com de materials, aliments, maquinària, tècniques de cocció, varietat d'espumes, el món del fred o preparacions bàsiques.

Aquest manuscrit original conté correccions i alguns detalls que no es van incloure al llibre editat, com aquesta dedicatòria: "Gràcies a tots els cuiners que durant aquests anys han anat pensant en donar menjar millor i diferent". O la reflexió "per a mi, personalment, trobar un estil ha estat el més important en la meva carrera perquè et dóna la tranquil·litat d'haver trobat el camí que busques. Encara que durant la meva vida professional he trobat diversos camins i espero trobar-ne més", que no apareix literalment en l'edició del llibre.

Ferran Adrià va escriure aquest manuscrit durant els anys 1996 i 1997, en diferents moments i llocs de la geografia catalana, i és un objecte únic ja que la resta de llibres els va escriure a l'ordinador. El cuiner va regalar el manuscrit a la senyora Antònia Camí Roca amb motiu del seu 80è aniversari i, ara, el seu fill Eduardo Roigé, mecenes i col·laborador d'Adrià als seus inicis, ha posat aquesta obra en subhasta.

stats