CINEMA CATALÀ
Cultura 28/09/2011

Mascarell: "'Pa negre' és una demostració que amb talent i qualitat el resultat és bo i traspassa fronteres"

El conseller de Cultura celebra que "s'hagin deixat de banda els tradicionals prejudicis" de l'Acadèmia espanyola amb el cinema en català

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha celebrat la "gran notícia" que Pa negre hagi sigut seleccionada per l'Acadèmia del Cine Espanyol per representar l'Estat als Oscars. "És una demostració que amb talent i qualitat el resultat és bo i traspassa fronteres", ha assegurat, fet que demostraria que "es pot fer una història universal" des d'una realitat local. Ha afegit que "és bo que hi hagi cinema en català que ve de Hollywood, però encara és millor que hi hagi cinema en català que vagi a Hollywood".

De la mateixa manera, Mascarell ha destacat que "cal agrair [a l'Acadèmia del Cine Espanyol] que s'hagin deixat de banda els tradicionals prejudicis" i s'hagi escollit una pel·lícula en català, i ha desitjat que "tant de bo sigui un exemple". Tanmateix, ha declinat fer "cap previsió" sobre el resultat final als Oscars. "Pel sol fet de ser-hi, hem d'estar més que contents", ha subratllat, ja que "ens permetrà reconèixer-nos una mica més" a nivell internacional.

stats